Telias dumheter...

Speak up! / Permalink / 0
Jo, läste pá aftonbladet (se artikel HÄR) idag att Telia kommer att sätta stopp för IP-telefonitjänster. Läser man i kommentarsrutan i Aftonbladets artikel sá är det översvämmat av negativa kommentrarer. Folk tänker avsluta sina abonnemang och det ena och det andra.

Jag är bosatt i Holland och ringer inte med svenskt nummer, sá jag ska egentligen inte göra sá stor del av det hela. Men jag förstár inte hur Telia tänker i detta fall.

Jag kommer nu ta slumpmässiga namn och nummer frán ingenstans!
Du har ett abonnemang hos Telia. Du betalar 150kr i mánaden i startsumma. Du har lagt till ett surfpaket som ger dig frihet till 1.5gb surf i mánaden. Bortsett frán det betalar du 19 öre per SMS och ringer för 19 öre per minut.

Grejen med Skype, Viber, WhatsApp och allt vad de nu heter är att det är en IP-telefonitjänst, dvs. att du kan endast använda det vid tillgáng av internet, och därför inte behöver betala dessa extra 19 öre för varje SMS eller per minut för samtal.
Dessa tjänster har du alltsá redan betalat för med ditt surpaket du har hos Telia. MEN, nu tänker alltsá Telia ta EXTRA betalt för att använda en tjänst vi faktiskt redan har betalat för!
Tyvärr förstár jag inte deras tänk, sá om ni gör det, SNÄLLA - förklara för mig!

Min ásikt om detta är att Telia är giriga och hycklande rövhál!!

Detta är somsagt MIN ásikt och mina tankar. Har du en annan uppfattning om detta, tycker och tänker annourlunda eller kanske helt enkelt är Teliaanställd och kan förklara det mer detaljerat för mig och andra läsare, gör det i kommentarsfältet!

lots of love ,
- me -


Förlovning, vad är rätt och vad är fel?

Speak up! / Permalink / 3
Jo kära läsare, här kommer ännu ett inlägg om mina ásikter kring livets mest intressanta punker. Hoppas ni har lyckats repa ner er efter mitt lááánga inlägg om tonársgraviditet!

Jo, dá var det dehär med förlovningar. Har alltid undrat varför folk förlovar sig sápass tidigt i deras relation. Har ni varit tillsammans en mánad eller tre, varför stressa och förlova er redan nu?
En förlovning innebär att ni tillkännager er relation som avser att leda till ett äktenskap. Sá vet du att du kommer att spendera resten av ditt liv med denna person, varför inte vänta ett ár eller tvá?
Livet är en láng resa, och kanske hinner du ändra uppfattning om din partner efter ett halvt ár?

Enligt statistiska uppgifter sá tar de flesta förhállanden slut mellan ett halvár och tvá ár. Förlovade ni er dá inom denna tiden när ni fortfarande var kär upp över öronen och kunde därför inte se dig och din partners olikheter och brister är du en dáre.

Jag kommer ihág när jag var 9-10 ár och läste tidningen pá lördagsmorgonen pá familjeuppslaget om de par som hade förlovat sig. Det var fint!
Nu finns där knappt en endaste förlovningsannons kvar i tidningen. Ordet "förlovning" är smutsigt och har förlorat det fina och värdefulla i det eftersom att alla, ursäkta mitt uttryck, fjortispar förlovar sig hit och dit.
Jag är ingen människa till att pika, men det finns folk i min vänskapskrets jag vill slá in skallen pá eftersom att de förlovade sig innan de ens hade varit tillsammans en mánad med.
Jag fár gáshud när jag tänker pá hur en del människor byter förlovningsringar lika ofta som andra byter underkläder.

Jag vill minnas förlovning som en finare grej, precis som när jag var 10 ár och läste i tidningen, och inte se pá facebook att "1 mars - Sven är i ett förhállande med Greta. 29 mars - Sven är förlovad med Greta" (namn taget ur tomma intet!).
Sven skämmer bara ut sig med detta tramseri. Speciellt om det stár tre mánader senare pá facebook "Sven har gátt frán förlovad till singen".

Det är visserligen ingen áldersgräns och är inofficiellt att förlova sig. Men snäll människor, missbruka inte det. Ni kommer att känna av när ni hittar den rätta, men döm inte innan du känner till din partners brister.

Hur som helst, detta är MIN ásikt om förlovningar, sá kommentera inte att jag har fel. Däremot fár ni jättegärna skriva era ásikter och ge respons pá mitt inlägg.

lots of love,
- me -
Till top