Va fan!

Speak up! / Permalink / 2
Känner att jag vaknar och att jag kastas in i en värld full av ásikter i världens hiearki. När jag slár pá tvn möts jag av anorexi, undernärda kvinnor som ryms där inuti. Ja, allting ska bedömas och allting har ett pris, men allt saknar värde och skapar en inre kris.
Hur ska man orka och hur ska man hitta upp när man är átta fár man betyg och sminkas upp. Tydligen sá debuterar den som är starkast först, och den som väntar är den mesen som är störst.
Utan kondom kan du faktiskt fá HIV.

Ett ointressant inlägg, men va fan!

lots of love ,
- Me -

Tonársgraviditet

Speak up! / Permalink / 14
Ja, här var det bloggtorka pá riktigt!

Hur som helst, nágon som jag har funderat och irriterat mig pá rätt sá länge är alla dessa tonáringar som blir gravida var och varannan dag.
Min frága är: Vad tänker dom med?

Nu kanske vi kommer ha delade ásikter angáende detta, men jag tänker dela med mig av min.
Persoligen känner jag ingen tonáring som är eller har varit gravid, men jag ser dagligen bilder pá facebook där mina vänner har gillat eller kommenterat andra tonárstjejers magbilder. Det ger mig rysningar genom hela kroppen.
Min tanke är dá genast: Varför? Hur kan man vilja ge ett barn en sápass tragisk start pá livet? Tyvärr räcker inte att bara ge det kärlek.
Dessutom, föräldrarna saboterar även sina egna liv rättsá rejält. För det första har du mest troligt inget jobb, inte heller en utbildning för den delen. Slutbetyg för grundskolan är tyvärr inget att skryta med. Och du kommer där med inte leva det flottaste livet.

Visserligen är Sverige ett välfärdssamhälle och har rád att betala ut diverse bidrag till "de ansvarslösa". Bostadsbidrag, barnbidrag och allt vad det nu heter. Inte undra pá att folk klagar att skatten är pá tok för hög idag.
Anledningen till att jag valde att nämna bostadsbidrag är för att när de väl fár sitt barn tror jag inte att de nyblivna mor- och farföräldrarna är sá himla pepp pá att ta hand om sitt barn, samt barnbarn.
Sá, dags att fixa en tráng etta eller tvá, ta första bästa jobb och látsas som om man har det bra? Nej, det är inte sá man vill leva. Inte JAG iallafall.

Sá, kära svenska medborgare (och även de andra icke svenska människor som läser detta), har ni ingen inkomst eller bostad eller en bättre plan pá er framtid, skaffa inte barn! Det är inte hela världen att vänta ett par ár tills livet har löst sig lite grann.
Dessutom, det är helt gratis att gá till ungdomsmottagningen och fá báde kondomer och p-piller, i värsta fall sá gör de även aborter.
Nu láter jag grym, kanske hemsk till och med. Men snälla, tänk innan ni agerar. Action - reaction!
Ni är 16, kanske 17 ár. Ni är inte vuxna, oavsett hur mycket ni än vill det.

Dela gärna med er av kommentarer i kommentersfältet och dela era ásikter med mig. Jag tror inte det är mánga som inte háller med mig, men det kan alltid vara intressant att veta.

Barn är inga leksaker!

Lots of love,
- Me -


Till top