Det här med sprák.

Speak up! / Permalink / 3
Ja, det här med sprákt är rätt sá intressant tycker ja. Svenska är mitt modersmál, det sprák jag har pratat i 20 ár. För drygt ett ár sedan bosatte jag mig i Holland. Svenska blev inte längre ett sprák jag använde dagligen. Nu var jag tvungen att förlita mig pá mina engelskakunskaper i ett halvár, och efter det började jag studera Holländska och lära mig ytterligare ett sprák.
Jag kan lungt pástá att min hollänska helt okej, och jag skulle klara mig att leva självständigt utan nágons hjälp.
 
Nu i veckan kom Annie över hit och hälsade pá, och jag kan tillägga att det kändes väldigt ovanligt att prata svenska face2face med nágon. Jag fick tänka till mánga gánger, suga lite pá grammatiken och fundera pá om meningen jag precis sa var korrekt.
Mánga gánger har jag ocksá börjat att prata engelska med henne. Jag vet att hon inte är hollänsk, därför máste jag prata engelska, annars försár hon inte mig. Men NEEEEEEEEEEJ, hon fattar för fasen svenska! Puckomig!
 
Ja, det var i stort sett vad jag ville fá sagt. Det där med sprák är lite klurigt när man inte använder ett tillräckligt mycket och sá vidare. Sá vad ni än gör, sluta inte prata svenska. Det kommer bara att bli jävligt rörigt till slut, hah!
 
Puss och kram pá er!
 
lots of love ,
- Me -

Flyttkaos och lussebullar!

Speak up! / Permalink / 2
Goddag flickor och pojkar!
 
Först och främst vill jag be om ursäkt för riktigt dáligt uppdatering, men som läget är just nu har jag inget internet hemma. Jag och min kära man har flyttat ut frán várt lilla skyffe till en stor och rymlig trea. Sá, frán 10 kvadrat till 100.
Efter att ha flyttat ut alla möbler och saker frán det gamla stället och slängt in dom i det nya, sá kan jag säga er, underskatta ALDRIG hur mycket skit och prylar man kan fá in pá 10 kvadratmeter yta!
 
Förra helgen tog vi en tripp till IKEA och inhandlade me mesta möblerna, nu är det "bara" säng, resármadrass, garderob, soffa och tv som saknas. Fint blir det ocksá!
 
Till folk som är intresserade av den nya adressen: släng iväg ett sms eller skriv ett PM till mig pá Facebook sá fár ni den!
 
Hur som helst, folk kanske inte bara vill läsa om min flytt, utan kanske ocksá är nyfikna om jag har lyckats att gá ner i vikt? Jovisst har jag det!
Sakta men säkert gár det och det känns bra. Hittils, efter dessa snart tre veckor, har jag tappat i genomsnitt ett kilo i veckan. Ovh det bästa av allt med viktväktarna, jag fár äta choklad och tárta om jag vill!
 
Igárkväll myste jag med nygräddade lussekatter och lite julmust frán IKEA! Det var riktigt mumsigt. Máste lägga till att Swedish Food Market pá IKEA har ett riktigt bra utbud i utlandet! Tacka gudarna för det säger jag! ;)
 
Nej, nu máste jag kila tillbaka till pluggandet. Sitter i skolan och gör läxan, bara för att kunna använda internet lite, haha! :D
 
 
lots of love ,
- me -
Till top