Krämig kycklingsoppa!

Recept / Permalink / 1
Tjenamors!
Tänkte slänga upp ett par nya kategorier nu när jag ska bli matsmart och gå ner i vikt. Den ena är en kategori med recept och andra smaskigheter. Den andra lär vara just över min pågående viktresa.
Så, jag börjar med att slänga upp ett recept på en krämig kycklingsoppa. Det kan passa bra nu när det är hösttider och man vill mumsa i sig något lätt och varmt!
Dessutom blir det alltid så mycket roligare att göra grytor och soppor när det är kallt och ruggigt ute, håller ni inte med mig?
 
Receptet hittade jag på en matblogg, som förövrigt har massa mumsiga recept!
 
Detta krävs till 5-6 personer:
 

500 gram kycklingfile

8 dl vatten

500 gram passeradetomater

5- 6 dl valfri pasta

1 vitlök

2 scharlottenlökar

1 chilifrukt eller ett par msk chilisås

2 små morötter

1-2 msk koncentrerad kycklingfond

2 1/2  dl grädde

100 gram färskost

Lite cayennepeppar, salt och peppar

 

Serveras med: bröd och riven ost

Gör så här : Bryn kycklingen i smör. När den nästan är klar så fräser du den hackade scharlotten löken de skivade mörötterna och chilin tillsammans med kycklingen tills den är helt genomstekt. Häll i vatten och passerade tomater och kycklingfond. Vill du göra soppan mer rund och mjuk i smaken så ha i grädde. Red av soppan med färskosten. När det börjat sjuda så häller du i valfri nästan färdigkokt pasta och låter den sjuda tills den är helt klar. Smaka av med salt, peppar och om ni som jag gillar stark mat kan man smaka av med lite cayennepeppar. Toppa med riven ost och med en brödbit.

 

Bilden har jag knyckt från sidan jag hittade receptet!
 
Smaktlig måltid, och lämna gärna lite feedback till vad ni tyckte om soppan! :)
 
Lots of love,
- me -

Storm Peaks

Speak up! / Permalink / 0
Sitter pá min fina drake i Storm Peaks pá wow och myser i snövädret. Fick mig att inse hur jag saknar snön. Snö är mysigt och bra! Här i Holland snöar det aldrig, well, ibland snöar det faktiskt, men dá smälter det sá fort den träffar marken!
Hur som helst, jag vill krama "árets första snöboll" och kasta pá köksfönsterrutorna sá mamma blir arg! Jag vill ta mysiga foton och jag vill göra snöänglar. Men nej, det kan man inte när man bor i Holland!
 
lots of love ,
- me -

Första dagen på resten av mitt liv

Speak up! / Permalink / 3
Oj så dramatiskt det där lät! Men jo, jag har gått och skrivit in mig hos ViktVäktarna Online, och hoppas på att jag är kapabel till att klara av det.
Jag har sedan jag slutade simma, vilket var drygt 5 år sedan, succesivt gått upp i vikt. Och nu har vågen landat på alldeles för hög siffra. Tresiffrigt är det till och med.
Jag är trött på att gå i affärer och titta på alla fina kläder som inte passar mig, jag är trött på att inte kunna le utan att jag får en enorm dubbelhaka eller mina ögon drar ihop sig som streck på grund av tjocka kinder. Jag är också trött på att se mig själv i spegeln, och inte känna igen denna tjocka varelse.
 
Jag har länge sagt att jag ska gå ner i vikt, men jag har aldrig riktigt hittat motivation till att göra det. För mig är en viktnedgång inget "man bara gör", utan det är en viktig process i ditt liv, som kommer spela mycket stor roll.
Folk har frågat mig "Är inte ett sundare liv och snygg kropp tillräckligt med motivation?" när jag berättat för dom att jag inte är motiverad till att starta denna process. Jovisst är det så, men det är den lilla extra sparken sparken som jag inte hittat.
Jag har visserligen inte hittat den nu heller, men nu har jag gett mig fan på att jag ska göra detta, och KLARA det. Så om det är något annat som behövs, berätta det för mig!
 
Jag har personer i min omgivning som har genomgått en viktminskningsprocess med mycket goda resultat. Min fina mamma är en av dom. Även om det är lite svårt för mig att berätta ibland, så har hon alltid varit en stor förebild för mig, och kommer alltid att vara. Ibland brukar jag tänka "Kan mamma, kan jag!".
 
Jag vill kunna stå på mig, kunna äta choklad utan att folk tittar konstigt på mig! Jag vill bli mätt på en normalstor portion mat. Jag vill lära mig att inse att frukt är ett perfekt mellanmål, inte en toast med massor av smält ost och feta såser.
 
Nu har jag ett mål. Det är ingen vikt angivet i siffror, utan jag ska bli normalviktig och känna mig bekväm i mitt skal. Att jag sedan är rättså några kilo lättare gör inte saken värre! :)
 
Ja, det var nog allt vad jag ville säga.
Jag kommer att uppdatera bloggen lite oftare, jag kommer använda den som en digital dagbok till min process neråt. (Det finns säkert nyfikna personer där ute som vill veta hur det går och inte går, haha!)
 
Lots of love ,
- me -
Till top