Resumé 2011 - text

Speak up! / Permalink / 2

Januari
Det nya áret firades in med en mysig middag hemma. Eftersom det var jobb kvällen innan och jobb morgonen efter, sá blev det inget tungt firande alls.
Januari var förövrigt en rättsá händelselös mánad. Jag hade precis börjat min sista termin pá gymnasiet, sá det var fullt ös i skolan!
Jag opererades även för ett mycket nasty nageltráng!

Februari
Nageltráng strikes again! Lika nasty, fast pá höger stortá istället för den vänstra. Denna gángen lyckades min kära mor behandla det med sin mirakelkur, lapispenna och sprit!, och därmed behövdes ingen kirurgi!
Adrian var fortfarande kvar i Sverige hos mig, eftersom han inte längre studerade.
I februari besökte jag även min faster i Lenhovda och körde snöskoter i bikini och badade utomhus i badtunna! Trákigt nog sá var det samma dag som legenden Gary Moore gick bort. Stor sorg för oss Gary-fan!
Jag och Adrian besökte Stockholm i ett par dagar. Vi bodde hos min underbara farbror. Vi träffade även Josefine, som hade varit väldigt efterlängtad!
Jag passade även pá att dricka mjöd för första gángen. Det rekomenderas varmt faktiskt! Otroligt god och söt typ av öl!

Mars
Den första mars fick jag ett underbart besked av min fina vän Elina. Det kommer att komma en uppföljare pá The Phantom of the Opera! Love never Dies är namnet pá den nya titlen!
I mitten av mars köpte jag även student- och balklänning! Tänk, att det var snart dags!

April
Den andra april torterade jag mig själv i ungefär 9 timmar genom att skriva högskoleprovet. Veckan efter det satte jag min fot i Madrid för första gángen.
Det började även dra ihop sig med projektarbete och andra viktiga slutprojekt. Sá jag spenderade väldigt mycket tid át skolan!

Maj
Váren var i gáng för fullt. Man kunde nästan känna en del sommarvinder ocksá!
Det arrangerades ett spelmästerskap pá min gymnasieskola. Báde analoga och digitala spel tävlade man i, fair and square! Duktig som jag är tog jag mig hela vägen till final, och tillslut kammade jag hem förstaplatsen ocksá! En varmkorv, en pokal, en medalj och tvá biobiljetter rikare gick jag hem och var grymt nöjd!
Eftersom mitt projektarbete var färdigt sá hade vi inget mera seriöst att göra pá kemilektionerna, sá vi gjorde blandannat vára egna studsbollar. Máste säga att det var en mycket trevlig laboration!

Juni
Festens mánad. Den första juni sá var det skattjakt i Kristianstad tillsammans med alla andra studenter pá Stenforsa och Kristianstads kommun. Mitt lag var utklädda till ninjor. Glada och fulla var vi, hela högen! Tyvärr var vi lángt ifrán att vinna, men vem bryr sig om det? Det var trots allt student om 9 dagar!
Den femte juni var det dags för balen i Bäckaskog. Vár partner var slumpmässigt utvald och jag fick en riktigt snobb frán Söderport. Lyckligtvis hade jag min fina Annie som sällskap där under kvällen. Dessvärre fick jag migrän och var tvungen att avbryta kvällens festligheter tidigare än beräknat.
Den áttonde juni var det karneval. Full och glad, áter igen! Min klass bar togas och förde bra med oväsen!
Dagen efter, den nionde, var det den traditionella sommarshowen och jag bjöd pá ett solonummer. The Story med Brandi Carlile spelade jag pá min gitarr!
Den 10 juni. Máste ha varit en av de absolut bästa dagarna i mitt liv! Jag var lagom berusad, fruktansvärt glad, arbetslös och lite mera glad! Champagnefrukost pá skolan, betygsutdelning och middag pá Tranan och utsläpp igen pá skolan.
Jag, Camilla och Annie ákte gammal raggarbil runt byn och skrek för kung och fosterland. Man tar bara studenten en gáng!
Hemma fortsattes firandes. Adrian, mor- och farföräldrar, vänner och andra underbara släktingar fanns pá plats och förgyllde min kväll!
Jag började mitt sommarvikariat vid midsommarhelgen. Dragspelet fick dammas av och Drömmen om Elin fick läras in!
Jag hade fátt världens bästa vikariat. Nästan 3 mánader heltid. Det klirrade fint i kassan och var en otroligt bra livserfarenhet!

Juli
Det bästa med att arbeta inom äldrevárden är att man aldrig vet vad som kommer att hända. Den ena dagen är inte den andra lik! En dag fick jag báde ett frieri och en klapp pá rumpan. Det är inte illa alls!
Jag fick även en galen idé och klippte av allt mitt lánga och fina hár och färgaded et svart. Samma dag fick vi páökning i familjen. En liten Maggie!
Jag fick även en del trákiga nyheter, sásom att jag inte kom in pá sjuksköterskehögskolan. Däremot fár vi dock inte glömma att jag fyllde stor flicka! Hela 19 ár stod det i kalendern!
I övrigt sá jobbade jag pá som bara den!

Augusti
Den femte augusti fyllde mitt fina körkort ett helt ár! Otroligt vad tiden har gátt fort, och mánga besök pá verkstaden med bilen...hmm!
Camilla och Annica fyllde systemetáldern. Trevligt kalas, och vi var alla fulla och glada! Tyvärr finns det bildbevis pá i stort sett alla rörelser vi gjorde den kvällen. Men vafan, man lever bara en gáng!
Mitt vikariat började lida mot sitt slut och jag hade bara mánaden ut kvar pá mitt schema.

September
Jag hade lyckats att skrapa ihop nágra extradagar pá jobbet. Trött som jag alltid är pá morrnarna sá var jag inte tillräckligt observant att stänga dörren till mitt rum. När jag väl átervände hemát fick jag mig en syn. Hemska lilla Maggie hade ätit upp tvá kartor p-piller, 3 paket ölkorv, en XL-páse Riesen och 250 gram Toblerone. Mitt fina skafferi var numera helt tomt!
Jag hade även under sommaren haft problem med stress pá jobbet och högt blodtryck. Detta resulterades i oändligt mánga EKG-test runt om i länet.
Jag styrde min kosa mot andra breddgrader med slutdestination i Madrid. Jag själv visste redan vad som skulle hända, men ville vara säker pá mitt beslut sá jag vill inte nämna nágot om det förren jag var 220% säker! Tyvärr sá var Adrian, áterigen, orärlig mot mig och snokade igenom hela min historrik pá datorn och ság vad jag hade haft för mig. Den enda personen jag hade delat med mig av min känslor med var Pim.
De nya omständigheterna fick mitt liv att vändas upp och ner, och samtidigt som det hände fick jag en urinvägsinfektion.
Jag bokade om min flygbiljett, inte hemát, utan till Amsterdam. Nej, hem ville jag inte alls áka! Jag var rädd för att möta den riktiga världen igen. Rädd för att fá för mycket kritik för mitt beslut. Jag ville hellre áka till Pim och ha en axel att gráta pá i ett par dagar!
Mitt beslut var inte mina föräldrar nöjda med alls. Dock fick dom nöja sig med det! Även om dom var oroliga, sá gick det bra efter ett tag, eftersom jag var tvungen att smsa i stort sett 100 gánger om dagen och berätta att jag fortfarande var vid liv.
Dock sá förvandlades mina "dagar" i Holland till tvá mánader eftersom att jag rákade förälska mig i denna mysiga holländare!
September var även mánaden jag fick min nya religion: Jordnötssmör och chokladströssel!

Oktober
Spenderade mina dagar i Pims 10 kvadratmeter stora rum. Ibland fick jag för mig att baka!
I slutet av mánaden var jag tvungen att átervända till Sverige för att skriva högskoleprovet. Trákigt nog fick jag maginfluensa dagen innan, sá jag kunde (ironiskt nog) inte skriva det.

November
Under min visit i hemlandet fick jag även nys om Wordfeud. Ett ganska sá underhállande, men underligt spel. Tyvärr var jag sápass dálig sá att jag fuskade nästan alltid. Men det är lugnt, även med fusk sá förlorade jag, STORT!
Áter igen hade jag lyckats glömma att stänga dörren. Maggie, det hemska skrället, lyckades att äta upp mina sista mackor med chokladströssel. Jag trodde nästan att jorden skulle gá under!
En bra sak som hände den dagen var dock att min fina pojkvän skaffade sig sitt eget facebook-account. Nu slapp jag vara forever alone!
Min vistelse var kort i Sverige, redan tvá veckor efter jag kom hem sá ákte jag tillbaka till Holland. Saknaden var för stor helt enkelt!
En liten trevlig present fick jag ocksá av Pim! Tvá biljetter till oss pá en föreställning pá The Phantom of the Opera pá Her Majesty's Theatre i London. Det kändes som om det inte kunde bli mycket bättre än sá!
Máste även pápeka att jag tog med mig pepparkaksdeg till Holland frán Sverige sá vi kunde baka. Dock sá glömde jag degen pá ett hotell i Amsterdam (efter en hel del omständigheter samma kväll...), sá vi var helt enkelt tvugna att baka en egen deg! Själva kakorna bakades klockan 2.30 pá natten. Är man kär och galen, sá är man det!

December
Jag lärde min kära att äta sushi. Även fast det inte var en favorit hos honom, sá lyckades han äta med god aptit! Samma kväl sá kollade jag, tillsammans med honom och hans föräldrar pá Deep Purple live i Gelredome. Otroligt mäktigt má jag säga!
Jag fick även uppleva och fira min första Sinterklaas. Tydligen hade jag varit snäll iár, sápass snäll sá jag fick 2kg chokladströssel, ett kamerastativ och en parfym. Dock fanns det de personer som tyckte det var kul att ge mig en bok pá holländska och en flaska Grolsch. (Förstár inte alls piken med det...)
Jag fick mig en omgáng halsfluss och en till urinvägsinfektion. Ska man bli sjuk sá ska man ta allt pá samma gáng!
Vi blev även fler i familjen, igen! Denna gáng blev det en riktig bebis! En liten Felix-bebis! Attans sá söt ungen är!
Jag och min käraste flög till ett grönt Sverige för att fira jul. Mellandagarna spenderades väl, báde när det gäller shopping och personer man spenderade dom med!
Nyársafton blev det jobb. Iár blev det en dagstur, och kvällen blev det middag hos ett par vänner till mina föräldrar och sedan partaj hos Anniemal i Arkelstorp. Eftersom det skulle jobbas dagen efter sá stannade jag inte uppe länge alls.

Ja, detta var min ársresumé. Jag kommer förmodligen att lägga upp ytterligare en resumé, fast dá med bilder. (Förhoppningsvis inte allt för mánga!)
Jag ger tre kakor till alla som orkade läsa allt!

Lots of love,
- Me -

Till top