Krämig kycklingsoppa!

Recept / Permalink / 1
Tjenamors!
Tänkte slänga upp ett par nya kategorier nu när jag ska bli matsmart och gå ner i vikt. Den ena är en kategori med recept och andra smaskigheter. Den andra lär vara just över min pågående viktresa.
Så, jag börjar med att slänga upp ett recept på en krämig kycklingsoppa. Det kan passa bra nu när det är hösttider och man vill mumsa i sig något lätt och varmt!
Dessutom blir det alltid så mycket roligare att göra grytor och soppor när det är kallt och ruggigt ute, håller ni inte med mig?
 
Receptet hittade jag på en matblogg, som förövrigt har massa mumsiga recept!
 
Detta krävs till 5-6 personer:
 

500 gram kycklingfile

8 dl vatten

500 gram passeradetomater

5- 6 dl valfri pasta

1 vitlök

2 scharlottenlökar

1 chilifrukt eller ett par msk chilisås

2 små morötter

1-2 msk koncentrerad kycklingfond

2 1/2  dl grädde

100 gram färskost

Lite cayennepeppar, salt och peppar

 

Serveras med: bröd och riven ost

Gör så här : Bryn kycklingen i smör. När den nästan är klar så fräser du den hackade scharlotten löken de skivade mörötterna och chilin tillsammans med kycklingen tills den är helt genomstekt. Häll i vatten och passerade tomater och kycklingfond. Vill du göra soppan mer rund och mjuk i smaken så ha i grädde. Red av soppan med färskosten. När det börjat sjuda så häller du i valfri nästan färdigkokt pasta och låter den sjuda tills den är helt klar. Smaka av med salt, peppar och om ni som jag gillar stark mat kan man smaka av med lite cayennepeppar. Toppa med riven ost och med en brödbit.

 

Bilden har jag knyckt från sidan jag hittade receptet!
 
Smaktlig måltid, och lämna gärna lite feedback till vad ni tyckte om soppan! :)
 
Lots of love,
- me -
Till top