Krämig kycklingsoppa!
500 gram kycklingfile
8 dl vatten
500 gram passeradetomater
5- 6 dl valfri pasta
1 vitlök
2 scharlottenlökar
1 chilifrukt eller ett par msk chilisås
2 små morötter
1-2 msk koncentrerad kycklingfond
2 1/2 dl grädde
100 gram färskost
Lite cayennepeppar, salt och peppar
Serveras med: bröd och riven ost
Gör så här : Bryn kycklingen i smör. När den nästan är klar så fräser du den hackade scharlotten löken de skivade mörötterna och chilin tillsammans med kycklingen tills den är helt genomstekt. Häll i vatten och passerade tomater och kycklingfond. Vill du göra soppan mer rund och mjuk i smaken så ha i grädde. Red av soppan med färskosten. När det börjat sjuda så häller du i valfri nästan färdigkokt pasta och låter den sjuda tills den är helt klar. Smaka av med salt, peppar och om ni som jag gillar stark mat kan man smaka av med lite cayennepeppar. Toppa med riven ost och med en brödbit.
