Jag också!

Speak up! / Permalink / 0
Jag tror inte någon har undgått hashtaggen Metoo som just nu sprids som en löpled på sociala medier. Jag blir ärligt talat riktigt förbannad över hur många fantastiska kvinnor, och män, som kan använda just denna hashtag.
Jag har även insett att jag inte är ensam om att ha varit med om detta. Sexuella trakasserier och övergrepp.
Jag var sexton år första gången det hände mig. En man tyckte det var helt okej att förgripa sig på mig, ett barn.
Därefter hände det igen, och igen. Fast av en man jag trodde jag kunde lita på, en man som jag var i ett stabilt förhållande med. Att tvingas till sex, fast man är i ett förhållande är aldrig okej. Det kommer aldrig heller bli okej.
Vi ska inte heller glömma bort alla sexuella trakasserier som jag fått i olika former av meddelanden. Äckliga män som tar sig rätten till att kommentera mina bröst eller vad de kan tänkas vilja göra med mig.
 
För min egen del hatar jag att jag varit med om detta och framförallt aldrig anmält det och därmed blivit ett mörkertal. Det som har hänt bleknar i mitt minne, men kommer alltid att prägla den jag är som person och formar mig till den jag är idag. I många år har jag skämts så fruktansvärt mycket över detta. Jag tycker det är fruktansvärt jobbigt att vara naken eller iklädd underkläder/bikini tillsammans med någon, inte bara rädslan över dömande blickar, men också rädslan över att bli objektifierad. Jag är en person som tänker, känner och lever - precis som du, inte trakasserar jag dig bara för det.
Idag skäms jag inte. Det är istället de vidriga personerna som utsätter andra människor för detta som ska skämmas!
 
Det är inte förrän nyligen jag har insett att jag har äganderätt till min kropp. Jag och absolut ingen annan. Det sjukaste är att samhället inte tycker likadant. Damtidningar som ger tips om att använda löparskor när man är ute och går så man kan springa om man blir rädd eller attackerad. Eller att vanliga festivaler inte längre är trygga och numera är mansfria säger en hel del.
Jag hoppas innerligt att hela samhället får en mental käftsmäll av #metoo och att någonting faktiskt händer.
 
Till top