To feel something

Speak up! / Permalink / 0
Och så var det dags att lätta på trycket, igen. Klockan är på tok för sent för att fortfarande vara vaken, men av olika skäl kan jag inte somna. Det är för mycket som surrar runt i huvudet.
 
Jag har nyligen börjat träffa en psykoterapeut. Det här med att prata med en person om hur jag tänker och mår är nytt för mig. Jag har aldrig ansett mig vara i behov av professionell hjälp tidigare i livet, även om det varit en del svåra perioder. Mitt sätt att hantera känslor är att stänga inne dem och lägga på hög tills högen är så stor så den faller ihop. Då gråter jag tills tårarna tar slut. Och sedan börjar cykeln om igen.
När jag var hos terapeuten sist tyckte han att jag låter, och konstaterar att jag är deprimerad. Då i just det ögonblicket kände jag en miljon saker, alltifrån ilska, besvikelse till lättnad. Jag menar, jag är ju för jämnan glad! Men det anses som avvikande beteende at spendera en hel dag i sängen och inte ha varken ork eller motivation att stiga upp. Eller att jag faktiskt tvingar mig själv till att göra saker jag egentligen inte vill, men som jag vet jag kommer uppskatta ändå.
 
Anledningen till att jag inte velat ha professionell hjälp förut är för att det blir officiellt då. Jag är officiellt svag och behöver hjälp. Men som den rationellt tänkade individ jag är idag är det inte en svaghet att söka hjälp när det behövs. Tvärtom! Så att få höra av terapeuten att jag är deprimerad var nog nyttigt ändå. Jag har ett utgångsläge att arbeta utifrån. Och jag är fast besluten om att jag ska klara det också.
 
Jag har också konstaterat att jag inte är speciellt bra på känslor. Antingen känner jag alldeles för mycket, eller absolut ingenting alls. Just nu känner jag att jag vill så mycket så jag kan explodera av alla tankar och förhoppningar. Men min blyghet och rädsla över att förlora det jag redan har ställer till det för mig. Jag vet att där finns flera miljoner kvinnor där ute som är mer attraktiva än mig, därför försöker jag visa att jag har mer att erbjuda än bara mitt utseende.
 
Till top