Jobba för att leva...

Speak up! / Permalink / 0
... eller leva för att jobba. Jo, just nu känns det tyvärr som det sistnämnda av de två alternativen. Jag jobbar massor, mer än vad jag egentligen orkar med. Jag har plockat på mig en del extrapass för att skramla ihop mer till min bil som jag tänkt att köpa (när det nu blir av). Ju mer jag sparar, desto dyrare bil vill jag ha, såklart!
 
Tillbaka till jobbet. Jag älskar mitt jobb, det gör jag verkligen. Jag är tillfredsställd med mina arbetsuppgifter och jag älskar mina kollegor. Men, ibland är det tungt. När vårdtyngden blir för hög så räcker man inte till. Och den känslan är fruktansvärd: att vara otillräcklig.
Somliga arbetspass är man helt knäckt när man kommer hem. Gråten i halsen för att man har ingen susning om vad man gjort under arbetspasset. Slutligen kommer alla bollar i luften bli för många och jag kommer göra misstag. Det är också en känsla som är fruktansvärd: att känna sig patientosäker.
 
Just nu drömmer jag om att få leva. Upptäcka världen. Göra saker som jag tycker är roliga. Och framförallt - andas! Jag måste komma ihåg att andas. Herregud så viktigt det är. Men orken är knapp och just nu känns det som att jag lever enbart för att jobba.
 
Till top