Hjärnspöken

Speak up! / Permalink / 0
Det här med att uppdatera bloggen kommer i perioder. Oftast blir den lidande allt för länge innan jag ger den en uns kärlek igen. Flera månader sedan sist, fy mig! Jag har snart kommit igenom halva min specialistutbildningen. Bara för någon fjuttig minut sedan skickade jag in min sista hemtenta för min massiva Intensivvårdskurs. Tänk, jag har överlevt 22,5hp intensivvård. Nu ska jag skriva projektplan tillsammans med min kompis innan magisteruppsatsen kickar igång. Sen är slutpraktik. Och sen är jag klar. Det kommer gå rysligt fort - om jag överlever det vill säga.
 
De senaste månaderna har varit kämpiga för mitt psyke. Att ständigt gå runt och känna ett stresspåslag från studierna gör inte saken bättre heller. Det tär så fruktansvärt på en att gå runt och känna att man inte gör tillräckligt. Det kommer alltid finnas en bok man kan läsa istället för att slappna av och titta på någon kul serie.
Jag har även börjat drömma mardrömmar igen, nästintill varje natt. Så bara själva sängående är ett enormt ångestmoment för mig igen. Så jag befinner mig i någon slags stående Zombiekoma. Påsarna under ögonen är liksom större än Ullareds shoppingbags. Jag är grötig och trött i huvudet och ständigt disträ. Ändå lyckas jag prestera väl i skolan. Och varje gång undrar jag hur. Sen frågar jag mig själv hur länge jag kommer orka, innan jag går in i den välbekanta väggen.
 
Det som heter livslust är som bortblåst just nu. Jag har egentligen ingen som helst lust till att göra något, men blir ändå uttvingad på aktiviteter med vännerna. Jag borde vara tacksam, men jag vill egentligen bara ligga hemma och sova. Jag har återupptagit kontakten med psykiatrin. Ord som "ingen livslust" klingar dåligt i deras öron, så jag ska börja samtalsterapi igen och göra ytterligare medicinjusteringar. Får hoppas på att det kommer vända inom kort.
 
Nu är det mindre än två veckor kvar till jul. Har inte riktigt känt av någon julstress i år. Ingen rush med att baka eller köpa julklappar (inte för jag direkt haft någon lust till det heller, haha). Jag har mest myst med Ulrika och hennes fina barn. Vi har byggt pepparkakshus, klätt julgran, tittat på lucia och lekt i massor.
 
Nu får det räcka för denna gång. Tror knappast jag kommer uppdatera innan jul (eller nyår), så vill passa på att önska er en god jul och gott nytt år!
 
Till top