Förändring

Krigszon / Permalink / 0
Det är lustigt hur dagarna går och ingenting ändras. Plötsligt vänder du dig om, året har passerat och allt verkar annorlunda. Det är alla subtila förändringar som inte ens går att känna.
Tiden går, jag ser tillbaka och inser att jag inte är samma person som jag var igår. Och det är okej. Syftet har aldrig varit att man skall vara densamma. Man ska utvecklas. Jobba på sig själv, var envis och inte stillastående. Saker kommer aldrig att förändras om du är så.
Omfamna förändringen - det bra och det dåliga. När du ser tillbaka kommer du att inse att allt hände precis som som det skulle hända. Saker blir alltid värre tills det blir bättre. Vi vet alla det i teorin, men i praktiken är det betydligt svårare att acceptera.
 
När tiden går obemärkt förbi så gör den små förändringar, och plötsligt är alla de sakerna som du trodde höll dig nere äntligen borta, när du trodde att det inte fanns någon väg ut så dök vägen upp. Vi lär oss hela tiden genom detta liv. Det finns något fint i det. Något som jag har lärt mig, som förmodligen hjälp mig allra mest, är att uttrycka mina känslor. Att inte hålla dem inlåsta. Det kommer explodera så småningom oich det kommer inte bli vackert. 
Jag lärde att stå upp för mig själv. Att inte sänka huvudet framför någon, men inte heller hålla huvudet för högt. För någon eller något kommer att slå ner det, det är en sak som är säkert. Det är en hårfin gräns mellan att vara ödmjuk och stolt.
 
Mitt hjärta var brustet och det läkte. I ärlighetens namn trodde jag aldrig att det skulle göra det. Jag lär mig fortfarande att tiden gör underverk. Och än finns det massor kvar att lära om människor, om kärlek, om omständigheterna. Den rätta personen gör allt bättre, fel person gör allt värre. Ibland upptäcker vi till och med att samma person är kapabel till båda.
Inte allt hände så som jag ville. Jag ville inte vara hjärtekrossad. Vem skulle vilja vara det!? Vi är alla rädda för att bli skadade. Men ibland är sorg vägen till lycka. Det visste jag inte heller. Nu gör jag det.
 
Allt som har hänt har gjort mig djärvare, gjort mig starkare. Jag lärde mig att ta risker. Jag tror att det stärkte mig mest. Det fick mig att växa. Eftersom den enda tiden man faktiskt växer är när man gör saker som skrämmer en, som gör dig obekväm. De saker du vill springa från början bör du egentligen springa till. Jag faller - jag reser mig. Jag lever - jag lär. 
 
Jag gillar att jag har ändrats. Det gör mig till den jag är. Jag känner mig mer stolt över mig själv nu. Jag älskar mig själv mer nu. Alla mina upp- och nedgångar gör åren värda att leva.
 
Till top